tirsdag 7. januar 2020

Nina hua - gratis mønster
Heisann, ja då var det jaggu lenge siden eg hadde lagt ut nåke her på bloggen min.
Det er jo sånn at blogg ikke er så i vinden lenger føler eg, det er vel heller "insta" eller "Instagram" som det heiter  som gjelder nå i 2020 ... men,  ønsker dere at eg skal fortsette nå i 2020 og dele mine egne design med dåke her inne på blogen min, så vær snill og gje meg ein lyd i kommentarfeltet så tar eg ein avgjørelse  på dette etterpå  :)

Men hvertfall, det strikkes i Babsy heimen her, og eg har fortsatt samme store gleden av og dele mine egne design med alle dåke der ute, og i dag deler eg oppskrift på ei hue eg strikka i gårkveld.

Selveste "falsk flette" mønsteret er jo ikke mitt, men resten er fri fantasi fra meg og eg gjør under her mitt beste for og dele hvordan eg strikka den <3
NINA HUA
str one zize  - passer alle ( veldig elastisk )

Garn : Viking sportragg eller annet garn med strikkefasthet 23 på 10 cm.
Det gjekk med 2 hvite nøster på denne huo.


Legg opp 112 masker, på liten rundpinne ( 40 cm )  nr 3,
og strikk 2 rett og 2 vrang i 10 cm til brettekant på huo.Bytt til pinne nr 3,5 for nå  skal vi starte med "flettene" og dei strikker du slik :


*1 rett, 1 kast, 1 rett, så 2 vrange fortsett slik heile veien rundt.
På neste omg strikker du : 3 rette, 2 vrang  - heile veien rundt:
på neste omg strikker du igjen : 3 rette, og 2 vrang -  heile veien rundt.
På neste om strikker du slik :
Løft første maske løst av, strikk de neste to rett, løfte første maske over de to maskene du strikket rett, 2 vrang*
sånn som dette fortsetter du fra *til* til  flettemønsteret måler ca 11 cm,
fortsett med fletter, men nå feller man på vrangmaskene med og strikke 2 rett sammen på vrangmaskene heile veiene rundt, ( slik at det nå bare er 1 vragmaske mellom flettene )
etter 3 omg med dette så strikker du nå vanlig rett,  og feller vanlig til "luetopp" til du har få masker igjen, dette  gir glattstrikk i toppen fordi der skal være dusk,


Vanlig luetopp felling kan være slik : strikk 4 så 2 rett sammen, så en omg rett,
strikk 3 så 2 rett sammen, så en omg rett, strikk 3 så 2 rett sammen, så en omg rett, strikk 1 så 2 rett sammen, så en omg rett, strikk 2 rett sammen, så en omg rett og fell av.
Eller du feller på din egen måte :)

håper dette var forståelig og at du likte luen min :)


Klem Nina Babsy


8 kommentarer:

 1. Jeg ser at stadig flere bloggere faller fra, og det er synd. Men det er jo forståelig også, for det er ikke mange som tar seg tid til å legge igjen en kommentar lenger. Det er jo på den måten vi blir litt kjent med hverandre, og det setter jeg pris på. Jeg ser gjerne at du fortsetter å blogge. Har strikka flere av luene dine for lenge siden.

  Godt nytt år, og lykke til hva du enn bestemmer deg for!

  God tirsdag fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Hei! jeg vil gjerne at du fortsetter og blogge for du har så mye fint du deler med oss andre.Jeg har laget mye av tingene dine. Hilsen Edel.

  SvarSlett
 3. Jeg er innom her støtt for å se om det er noe nytt. Ønsker meg veldig Liverpool klær til baby og barn (hint hint) ❤️❤️

  SvarSlett
 4. Det er første gang jeg er innom bloggen din og jeg fant den via Facebook-gruppa hvor du hadde lagt ut denne nydelige lua. Jeg skal i hvert fall abonnere på deg og håper bare at du ikke slutter nå! Lykke til videre hva du enn bestemmer deg til.

  SvarSlett
 5. Tusen takk igjen for en fin og lett forståelig oppskrift! Du har veldig mange fine oppskrifter som jeg har mye glede av!

  SvarSlett
 6. Hei. Jeg ønsker å kjøpe din oppskrift på Liverpool genser til herre, ikke den i hvit med rundt bærestykke, men i rødt med i sydde ermer. Veldig mange fine ting du har laget.

  SvarSlett
 7. Så flott lue. Denne skal jeg strikke i julegave😍

  SvarSlett
 8. Nydelig lue 🤩 Gleder meg til å strikke den

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...