søndag 7. juni 2015

TOTURIAL hvordan snu bilder i paint


Heisan igjen alle sammen, da lager eg en rask og grei toturial på hvordan man snur bilder/mønster i paint, siden det er endel som ikke helt får til dette.

Man kan gjøre det på to måter, snu bildet FØR man lager mønster av det - da blir det og vende bildet og SÅ lage mønster av dette speilvemdte bildet i photopearls etterpå.
Eller man kan velge og snu mønsteret når man først har laget dette, da er det bare te lagre det og printe mønsteret ut etterpå ...

Eg velger og vise dere begge måtene her i dag  - følg anvisningene nedover under her så tenker eg det skal gå fint for dere alle sammen .
Først går man til mappen man har bildet man ønsker og lage mønster av eller vil snu.
man høyreklikker på dette bildet med musen og får opp valg der, man velger åpne i og velger så paint - se de røde pilene på bildet under her .....


Når man ha gjort dette vil bildet automatisk sprette opp i paint programmet - dette programmet har alle de pc eg har vært borti så dette er nok et standard program vil eg tro :)
Nå skal du velge og trykke på knappen som heter ROTER, se røde piler på bildet under ....  når du trykker på den kommer det opp et valg og der skal du velge  hvor det står vend vannrett..... dobbelklikk på den  - se bildet under her ....

Da snur programmet automatisk bildet for deg  - se bildet under her ..... nå er det speilvendt her og vil bli rett vei når du lager det i Phogtpearls siden det programmet vender bildet igjen ....

Nå trykker  du på FIL heilt oppe og får valg  der og velger LAGRE SOM og så velger du en av dei der  - eg bruker ofte PNG eller JPEG .... Nå lagrer du bildet  og du kan  åpne det og lage mønster i pohtopreals med dette "speilvendte" bildet. Det vil rette seg  i phoptpearls siden det også  vender bildet  og ergo er det på rett vei etterpå :)


OM du velger og  lage mønsteret først og SÅ vil speivende bildet følg med under her , da er det likt men vil selvsagt se litt forvirrende ut .... Man gjør som over her ...... velger mønsteret  trykker på åpne i paint .... da spretter dette frem i paint programmet ditt og du  ser ikke engang hva det er, bare masse prikker - ikke bekymre deg for det - mønsteret e der men e bare veldig veldig stort....
Samma prosedyre som over - trykk på ROTER og velg VEND VANNRETT, så snur programmet bildet for deg - du vil ikke se det noe særlig men stor på programmet ditt du ;) Du vil se det når det er lagret at dette er snudd rett vei igjen :)

igjen samme prosedyre , man lagrer bildet på  egen pc og  når me nå åpner det igjen  så vil du se atte mønsteret  ditt er rett vei .... og klart for og strikkes :)

Håper dette var til litt hjelp for dere som ikke forstår helt dette med programmer og pc og slik - bare hyggelig og kunne hjelpe til  - e no litt datanerd oppi strikkegalskapen min og eg då vett dåke *ler*Lykke til mine venner  - take care :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...