mandag 15. februar 2016

GRATIS panneband - babsy snowflake

Då fekk eg altså lyst og strikka et panneband sitedenfor ei hua - og sånn gjekk det - mønsteret skal eg lage lue av imorgen så da får me se koss det blir.  Fargane lyge litt siden den blå er mer turkis en bildet viser.  Eg va bare nødd te setta igang med nåke lett siden liverpool vant kampoem heilt overlegent 6-0  i går ... så  eg var i ekstase og kunne ikke starte og strikke på nåke avanserte greier, joooda ...eg prøvde strikke under kampen med strikkeriene føyk etter det 4 målet må veta *ler*

No kjenner eg at armen min begynner bli bedre og så nå tror eg at eg skal lare fortsette på marisu genseren til bonusbarnebarnet mitt - den er i hvitt og  grått nett som faren sin så den kommer til og bli kjempefine. Men eg har ikke klart og strikke på så store tunge ting med en arm som verker såå mye - men som sagt...nå tror eg den er bedre ...eeeendelig ..juuhuuu ... og eg har såå mange spennede design i hodet mitt for tiden  - og eg e tydligvis inni ein skikkelig strikkefase....
 
Så får man høre det då - kor snill du er som deler mønster, well... det er jo bare et mænster - hva er vel gelden av og designe noe om man ikke kan dele det med andre med samme interessen da :) Synes det er kjempekoselig og dele eg, mange sier : men du burde selge dei på Ravelry...ehhh...koffor det ? koffor skal man på død og liv tjene penger på alt man lager ?  den største gleden man kan ha det er og gjøre andre glad   -ferdig diskutert.

Så liker du mine strikkerier så er du hjertelig velkommen til og strikke dei. og som eg har sant før, har du blogg blir er jo kjempeglad om en lik tilbake så eg får se koss du valgte og i hvilken farger du ville strikke det i .... men no må eg få gjort nåke vetigt her - me bloggast :)


Babsy panneband - snowflake


Garnforslag : viking sportragg/ eller karisma fra Drops,
eller annet garn med strikkefasthet 22/23 på 10 masker.

Pinner: rundpinne 3-3,5 40cm og 5 pinner nr 3,5 til toppen av luen.
da gjekk 1lilla og  1 hvitt nøste til denne luen.
( Viking sportragg farge hvit  nr 500 og turkis  nr 529)


Legg opp 112 masker med hvitt på pinne nr 3 og strikk 15 omg rettstrikk. Lagg hullbord slik : et kast og to tett sammen fortsett rundt heile omg. bytt til pinne nr 3.5 og strikk så 3 omg. hvitt. Strikk så mønsteret ( eg kuttet ut den neserste og øverste borden siden eg ikke ville ha full høyde på mannebandet - men tar du den med blir det litt breiere - noen liker dette bedre en dei litt smalere ) etter mønster strikkes igjen  3 omg. hvitt bytt til pinne nr 3 og strikk  ny hullbord. Nå strikkes  15 omg. rettstrikk og fell så løst av.


Nå fester du alle løse tråder og damper strikketøyet fint på vrangen . Så syr du fine små sting kant i kan på belegget  - på innsiden. damp igjen fra utseiden og vips så var pannebandet ferdig.

(c) Copyright by Nina Babsy Løyning

Tips:  legger  du deg til som følger av bloggen oppe til venstre så får du med deg når eg legge ut mønster på genser og anna tilbehør til detta mønsteret også - for da e ikke kvar gong eg legge da ut på "strikkesidene" eller min fb at eg blogge


8 kommentarer:

 1. Heisann :)
  For en flott blogg du har da! mye bilder og mønster :) Så kjekt å se og å lese, vil følge din blogg fremover :) Skal lese mere ,men ble så seint i kveld .
  Takk for titten :)

  Randi

  SvarSlett
  Svar
  1. tusen takk for fine ord - så utrooolig kjekkt at du liker mine strikkerier og at du valgte og følge meg:)

   Slett
 2. Heisann :)
  For en flott blogg du har da! mye bilder og mønster :) Så kjekt å se og å lese, vil følge din blogg fremover :) Skal lese mere ,men ble så seint i kveld .
  Takk for titten :)

  Randi

  SvarSlett
 3. Kjempefint pannebånd! Kommer nok til å strikke dette også etterhvert. Må bare strikke noen Selbu-vottepar først. Lykke til med lua, men den er kanskje allerede ferdig?

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. heisann og takk for fine ord - nei eg skulle jo strikke lue til denne men fekk ein ny ide i hodet no etter denne alle hjertes dag ..eller valentine så eg bare måtte strikke nåke anna først *ler* hmm -eg messuner dåke som klare strikke sånne fine selbyvotta - eg får anfall bare med tanken på da eg hvertfall :) go klem tilbake :)

   Slett
 4. Hei hei

  Kom over bloggen din tilfeldig, og må si jeg liker den veldig godt. Har allerede strikket en av luene dine, resultatet ble kjempe fint :-). Vil framover benytte flere av dine mønstre. Vil følge med vidre , spennende og se hva du kommer med :-)

  Hilsen Brita

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann, og tusen takk for fine ord .. og så utrolig kjekkt at du liker mine mønster ..det kommer stadig noe nytt her inne ..eg trur eg e i det kreative hjørnet for tiden ☺ fiiine kveld videre til deg og alle dine 😄

   Slett
 5. Hei.
  En fantastisk fin blogg du har.Og så mye fint du lager.Du er jo så snill når du legger ut gratismønster,som jeg benytter meg av.

  Hilsen Sissel

  Tusen takk til deg :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...